ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ RAFTINGIOANNINA ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ CASA LA NOI ΣΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.

Στο Συρράκο , ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ηπείρου, που εχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και να αποτελεί ένα «χωριό-στολίδι» για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων , το «CASA LA NOI» , που σημαίνει «σπίτι σε μας» στη βλάχικη γλώσσα , είναι ένας υπέροχος ξενώνας, που ολοκληρώθηκε από τους ιδιοκτήτες του, Ηλία Τέφα και Κλεοπάτρα Γιαννούλη, το έτος 2007, με πολύ μεράκι και ευαισθησία προς το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον της περιοχής.

 Τα υλικά κατασκευής : η πέτρα και το ξύλο έχουν προσαρμοστεί φιλικά στον ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού. Τα οικολογικά, χρώματα προσθέτουν μια ευχάριστη νότα στη διάθεση του κάθε επισκέπτη. Τα αξιόλογα σχέδια των παραδοσιακών ταβανιών, που αναδεικνύουν κάθε ένα από τα επτά μικρά διαμερίσματα του συγκροτήματος, σε συνδυασμό με τα διαφορετικά τζάκια που βρίσκονται σε κάθε γκαρσονιέρα, προσδίδουν ένα μοναδικό χαρακτήρα και ύφος, που κεντρίζει τον φιλοξενούμενο και τον αναζωογονεί με τα έντονα χρώματα , που δένουν αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

 Το συγκρότημα περιλαμβάνει τρείς επιπλωμένες κατοικίες, μεζονέτες, που εφάπτονται του περιφερειακού δρόμου του χωριού (στο τέρμα του δρόμου και κάτω ακριβώς από την κεντρική πλατεία του χωριού) και αποτελούνται από δύο κτίρια που ολοκληρώθηκαν το έτος 2007 και άλλο ένα κτίριο, παλαιό ραφτάδικο (αρχές του 19ου αιώνα), που πρόσφατα αναπαλαιώθηκε.

Site : www.casalanoi.gr

e-mail: info@casalanoi.gr,

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2651053006, 6978446151

 

Δραστηριότητες

α)Επισκέψεις σε εκκλησίες μεγάλης και αρχαιολογικής αρχιτεκτονικής αξίας μέσα στο Συρράκο όπως Αγίου Νικολάου, Παναγίας, Σωτήρος, Προφήτη Ηλία, Αγ.Γεωργίου, Άγιοι Απόστολοι, στην κορυφή του όρου Λάκμου ή Περιστέρι.

β)Πεζοπορικές διαδρομές μέσα στο χαρακτηρισμένο διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Συρράκου σε πετρόχτιστα μονοπάτια, πέτρινες βρύσες ,περίφημα τοξοτά γεφύρια στην είσοδο του χωριού, παραδοσιακούς νερόμυλους, στις πηγές και καταρράκτες του Χρούσια και Μπόζα. Χαρακτηρισμένη περιπατητική διαδρομή ως μετρίου βαθμού δυσκολίας είναι αυτή στο φαράγγι του ποταμού Χρούσια που συνδέει το Συρράκο με το επίσης παραδοσιακό χωριό 'Καλαρρύτες'. Η κατάβαση ξεκινά σε απόσταση 30μ από τον ξενώνα και η διαδρομή είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.

γ)Rafting στην γέφυρα της Πλάκας του Αράχθου ποταμού.

δ) Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα δραστηριότητα που αναπτύσσεται δυναμικά μέσα στο Συρράκο, το canyoning, του οποίου η αφετηρία είναι σε μονοπάτι που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης 'CASA LA NOI'.

Αξιοθέατα

Εκτός των δραστηριότητων που μπορεί να απολαύσει ένας επισκέπτης στο Συρράκο, είναι και τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί σε διάφορα σημεία του χωριού και όχι μόνο. Συγκεκριμένα,

α) Το Λαογραφικό Μουσείο του καταξιωμένου ποιητή Κώστα Κρυστάλλη με τη σπάνια βιβλιοθήκη του και το Λαογραφικό μουσείο της Ερμηνείας Φωτιάδου (διακεκριμένης λαογράφου) που βρίσκονται λίγα μέτρα πάνω από την πλατεία του χωριού.

β) Επίσκεψη στο αξιοθαύμαστο μοναστήρι της Κηπίνας που είναι σκαλιστό σε βράχο από το οποίο μπορείς να απολαύσεις μια σαγηνευτική θέα.

γ) Επίσκεψη στο μοναστήρι της Βύλιζας , κοντά στο γειτονικό χωριό Ματσούκι, στα Τζουμέρκα, και είναι αφιερωμένο στον ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Κρατήσεις

Οι κρατήσεις των δωματίων γίνονται τηλεφωνικώς ,αναφέροντας το raftingioannina, κατόπιν ελέγχου διαθεσιμότητας. Η πληρωμή γίνεται κατευθείαν στον ξενώνα, με μετρητά. Η ελάχιστη διαμονή είναι 2 διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές περιλαμβάνουν παραδοσιακό πρωινό και είναι:

Μονοκλινο:35€

Δίκλινο:40€

Τρίκλινο:45€

Τετράκλινο:50€

Οι τιμές δεν ισχύουν για τις περιόδους υψηλής ζήτησης .

 (Η Rafting ioannina δεν είναι τουριστικό γραφείο και δεν παίρνει προμήθεια από τα ξενοδοχεία,οι προσφορές δίνονται λόγο καλής συνεργασίας με τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία!)